ABS Soest verkoopt vacuüm straalkasten van Hollandse kwaliteit.
In een straalkast van ABS Soest word het straalmiddel aangezogen door middel van vacuüm in het straalpistool, dit zorgt ervoor dat het straalmiddel getransporteerd word naar de nozzle en samen met perslucht zorgt voor het straalbeeld.

Onder aan de kast zit een verdeelblok met een schuif , daarmee kan je de hoeveelheid straalmiddel naar meer of minder regelen.
Dit is bijvoorbeeld nodig bij verschillende groftes straalmiddel en het gewicht, want bijv glasparel is veel lichter dan aluminium korund of ijzer of gietijzer.

Bij aanschaf van een straalkast heeft u nodig perslucht, (minimaal 500 lt perslucht per min) en een stof afzuiger.

ABS Soest levert straalkasten handbediening en/of voetbediening.
Bij een straalkast handbediening zit het straalpistool in de kast, en bedien je daarmee het perslucht Met deze straalkast bedient u de kast door middel van het straalpistool in te drukken
Bij een straalkast voetbediening heeft u een voetpedaal op de grond en die zorgt er voor dat de straaldruk naar de kast gaat. Met deze kast bedient u het straalpistool door middel van het voetpedaal. Door dit voetpedaal heeft u meer vrijheid met uw handen in de kast.

ABS Soest heeft zijn eigen stof afzuiging gebouwd door middel van een stof voorraad vat los van de stofzuiger.
Is er behoefte aan informatie omtrent een druk ketelkast dan kunt u altijd contact opnemen, ook hierin kan ABS Soest u helpen en informeren.