Vaak word erin de volksmond gesproken over zandstralen, maar het stralen met zand (zandstralen) is wegens de gezondheidsrisico’s voor mensen (silicose, pneumoconoise) tegenwoordig niet meer toegestaan in Nederland.

Straalmiddel is er in verschillende soorten, en die zijn er weer in diverse maten ABS Soest bied onderstaande soorten en maten aan, mocht u nu een ander straalmiddel willen neem dan gerust contact op, want ABS kan bijna alles leveren.

TIP: de grootste fout is stralen met een te grof straalmiddel en een te hoge druk, iets dat bij veel bedrijven toch wel voorkomt, ‘want dan gaat het lekker snel’. Helemaal niet schadelijk voor zwaar materiaal, maar een plaatframe kan er flink van onder de indruk raken. Een ander nadeel is dat de oneffenheden in roestige oppervlakten kleiner zijn dan de korrelgrootte. Hierdoor blijft er onderin de roestpuntjes nog roest zitten, met alle gevolgen van dien. Door de (te) hoge druk slaat het grit met enorm geweld tegen het materiaal (geeft hitte). Het verpoedert ook helemaal,wat de levensduur van het grit uiteraard verkort. Dus neem de tijd voor het stralen en verricht proefstralingen qua druk en het straalmiddel,zie wat er met het straalwerk gebeurt. Het geeft echt een kick om dat oude verroeste aluminium cilinderkopje voor nieuw uit de straalkast te halen.

Als u twijfelt over wat u wilt stralen en met welk straalmiddel neem dan contact op met ABS Soest.